You are currently viewing Geestesziekte heeft een eigen identiteit en karakter, gevormd door omgeving

Geestesziekte heeft een eigen identiteit en karakter, gevormd door omgeving

Ten tijde van ontstaan van mijn geestesziekte, het nadenken met een joint in de hand, een onbewuste kracht teruggrijpend naar het verleden, resulterend in een trauma wat ik had weggedrukt en de vrijkomende angst de psychose aan maakte, realiseer ik me nu dat er nog iets is wat de geestesziekte typeert. De tijd en omgeving waarin je geestesziek werd. Symptomen van de geestesziekte worden naar mijn mening veroorzaakt door de middelen die je gebruikt als alcohol en drugs, sigaretten, softdrugs, etc. Psychologie is als een leer die zich in tijd ontwikkelt naar veranderende cultuur en gewoonten. Het was jij die de naar binnen gekeerde weg nam niet door hebbende de impact van jouw omgeving. Identificatie met personen uit die tijd. Een norm waar je niet aan kan voldoen die het afglijden definieert. Kan het zijn dat de tijden van vandaag de dag zoals dat roken taboe is en men 0% alcohol biertjes drinkt een individualiserend effect op de symptomen van de geestesziekte hebben? Wat de geestesziekte een eigen identiteit geeft, maakt niet uit wat de gewoonten van deze geesteszieke persoon zelf zijn? In mijn tijd rookte en dronk iedereen en hadden symptomen grote gemeenschappelijkheid. Het is de farmacie wel toevertrouwt vervolgens te gaan labelen en voor elke label een pil te hebben. Wat kan je hen verwijten? Ze zijn commercieel en hebben een winstoogmerk. 

This Post Has 8 Comments

 1. james

  ken dat, mensen die in mijn omgeving waren ten tijde van mijn ziek worden werden onderdeel van mijn persoonlijkheid en hun normen en waarden waren moeilijk om me van los te maken

 2. Sigmund F.

  In zekere zin probeer je dan een identiteit en norm aan te meten van de personen in jouw omgeving ten tijde van ontwikkeling geestziekte, wat een insluiten en vervolgens een onmacht wordt om van terug te komen

 3. www.xmc.pl

  I must say, I think your really on point with this, I can’t say I am completely on the same page, but its not big of a deal.

 4. zoritoler imol

  It is really a great and helpful piece of info. I am happy that you just shared this useful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 5. I discovered your weblog site on google and test a number of of your early posts. Continue to keep up the excellent operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for forward to reading more from you in a while!…

 6. I’ve read some good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to create such a excellent informative website.

 7. I’ve read a few good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to make such a excellent informative site.

Leave a Reply